- Maayan
- Mar 26, 2019
- 2 min read
שינה, כמו שוקולד מריר, היא דבר שרוב הילדים לא אוהבים בכלל, ורק כשגדלים מבינים את כל הטוב שבזה.
כולם יודעים ששינה חשובה מאוד לבריאות שלנו- היא מחזקת את המערכת החיסונית, משפרת את הזיכרון, עוזרת לריכוז, לשיפור מצב הרוח ועוד ועוד ועוד. הבעיה היא, שבשגרת החיים העמוסה שלנו לפעמים פשוט אין לנו זמן לישון, וכשיש- אנחנו כל כך מוטרדים ממליון ואחד דברים כך שהשינה שלנו מועטה ולא עמוקה.
איך משפרים את זה? הנה 5 דרכים להפוך את הלילה לנעים ומרענן יותר:
הרחיקו מסכים
הטלפונים, המחשבים, הטבלטים והטלוויזיות שלנו משתמשים באור שנקרא אור כחול. מבחינת המוח שלנו, האור הזה דומה מאוד לאור השמש הטבעית. לכן כשאנו משתמשים במסכים בערב או בלילה, העיניים קולטות אור כחול והמוח, שחושב שעוד יום בחוץ, מפחית את הפרשת המלטונין- הורמון השינה.
אז מה אפשר לעשות? במכשירים רבים ישנה אפשרות ל"מצב לילה" שמוריד את רמת האור הכחול שהמכשיר פולט. בכל מקרה, עדיף להוריד את הבהירות למינימום ולהמנע משימוש אינטנסיבי במכשיר כשעה לפני השינה.

עשו ספורט
מחקרים מראים שאנשים שעושים ספורט באופן תכוף וסדיר ישנים טוב יותר.
גם פעילויות יום יומיות, כמו להוציא את הכלב, לעלות במדרגות במקום במעלית ולנקות את הבית נחשבות בתור פעילות- כל דבר שממריץ ומזיז את הגוף תורם לשינה טובה ונינוחה יותר.
במקביל, חשוב לא להתאמן בערב או בשעה קרובה מידי לשעת השינה שכן אז הגוף מרגיש ערני יותר ומתקשה להרדם.

החשיכו את החדר
בדיוק כמו בסעיף הראשון- אורות בחדר השינה מונעים הפרשת מלטונין במוח ולכן מעכבים את השינה וגורמים לה להיות פחות עמוקה ונינוחה. עדיף לשמור על חדר השינה חשוך וקריר, ורק בבוקר להדליק אור או לפתוח תריסים שיכניסו אור שמש ויעזרו להתעורר בקלות רבה יותר.

שחרור לחצים
הרבה פעמים הקושי להרדם נובע ממחשבות, רעיונות או משימות שמסתובבים לנו בראש ומונעים את השינה.
אני מקפידה להשאיר מחברת קטנה ועט ליד המיטה. בכל פעם שאני לא מצליחה להרדם בגלל מחשבות כאלו ואחרות, אני כותבת אותן על הדף. לפעמים אילו רשימות של משימות ליום הבא, לפעמים רעיון, לפעמים סתם מחשבות. הכתיבה עוזרת לי להוציא את המחשבה מהראש ולהרדם בקלות.

צרו שגרה קבועה
שגרת לילה עוזרת לגוף לעבוד לפי ריטואל מוכר, ולהבין שזה הזמן ללכת לישון. אפשר ליצור טקס קטן (קריאת ספר, צחצוח שיניים, מקלחת וכו') ולבצע אותו מידי ערב לפני השינה. דבר נוסף שיכול לעזור הוא הקפדה על שעת שינה קבועה, ושעת יקיצה קבועה (כן- גם בסופ"שים). במידה ומקפידים על כך הגוף מתרגל ולבסוף קמים באותה השעה אפילו בלי עזרתו של השעון המעורר.
מוזמנות ללחוץ כאן, להדפיס את הקובץ וליצור שיגרת ערב משלכן :)
עד לפעם הבאה,
מעיין ❤
נ.ב- אשמח לראות את התוצרים שלכםן! תייגו אותי באינסטגרם- paper_.boat@