!מטרות לשנה החדשה
- Maayan
- Jan 8, 2019
- 3 min read
בכל פעם שמגיע ה1\1, כשנגמרת השנה ומתחילה שנה חדשה, כולם מתחילים פתאום להבטיח הבטחות. "בשנה הבאה אהיה רזה." "בשנה הבאה אפתח עסק!" "ממחר, אני מתחיל לרוץ שש פעמים בשבוע!!" ועוד כל מיני הבטחות ומטרות שונות.
וכולם מתחילים את החודש הראשון בשנה בהתרגשות ומוטיבציה אין סופית שהשנה הקרובה תהיה השנה הכי טובה שהייתה להם עד כה, ושהן יתפתחו ויצליחו ויגשימו את כל החלומות שאי פעם היו להם.
כל זה טוב ויפה, אבל הבעיה האמיתית מתחילה חודש אחר כך- כשנכנסים מחדש לשגרה וכל ההבטחות שהבטחנו והמטרות שהצבנו נשכחות ונעלמות וכולנו ממשיכים לחזור הביתה בערב ולרבוץ על הספה במקום להגשים את החלומות שלנו.
מבאס, לא? אז האמת היא, שזה לא חייב להיות ככה. מסתבר שהבעיה מתחילה ונגמרת בצורה שבה אנחנו מציבים את המטרות שלנו, לשנה החדשה ובכלל.
אז איך עושים את זה נכון? קבלו 5 טיפים להצבה נכונה של מטרות ולהתמדה בהן:
מעשים ולא תוצאות:
נגיד שאתם רוצים ללמוד לצייר. אם תצאו ותגידו "אני אלמד לצייר", זה ישמע ענקי ומפחיד, וסיכוי סביר שתתיאשו אחרי כמה ציורים שלא יצאו לכם טוב.
לעומת זאת, אם תצאו ותגידו "אני אצייר כל יום במשך 20 דקות.", זו כבר מטרה מדידה שאפשר להגשים כל יום. לכן יש סיכוי טוב יותר שיהיה קל יותר לעמוד בה, ובסופו של דבר- להגיע גם למטרה הגדולה.
ככה זה גם בחיי היום יום. עדיף להציב מטרות שיש לכם שליטה ברורה עליהן- מטרות שהן מעשים, ולהתקדם לאט לאט לעבר המטרה הגדולה, שהיא התוצאה.
(למשל, במקום "לרדת 40 ק"ג" [התוצאה], אפשר להחליט שיוצאים להליכה X פעמים בשבוע, או שאוכלים לפחות ארוחה בריאה אחת ביום[המעשה]. או במקום להגיד "אני רוצה לחסוך מספיק כסף למכונית"[התוצאה], להחליט שבכל שבוע חוסכים 100 ש"ח[המעשה].)
יצירת מחוייבות:
כדי לעמוד במטרה, אתם חייבים להיות מחוייבים לה. יש הרבה דרכים ליצור מחוייבות. הנה כמה דוגמות:
- לספר על המטרה לאנשים\לפרסם אותה ברשתות החברתיות. כשמוציאים משהו לעולם הוא נהיה ממשי יותר ויותר קל להתמיד בו.
- למצוא חבר או חברה שיש להם מטרות דומות, ולתמוך אחד בשני- לספר הצלחות וכשלונות, לעודד אחת את השנייה ולוודא שהשותף או השותפה עומדים בקצב ומגשימים את המטרות שלהם. (לדוגמה, אם המטרה היא לקום בבוקר, אפשר לשלוח הודעה בכל בוקר כדי לוודא ששניכםם התעוררתם).
-לפרק את המטרה לפעולות ולרשום אותם ביומן\לוח שנה- ככה אתם קובעים עובדה ומוודאים שזה יקרה.
מטרות הגיוניות:
אם אתם רגילים לקום בכל יום ב12 בצהריים, יהיה לכם קשה להתעורר פתאום כל יום בחמש לפנות בוקר, ואם בחיים לא רכבתם על אופניים, לא כל כך הגיוני שתוכלו לעשות מיד את הטור דה פראנס.
המטרות שלנו צריכות להיות ראליסטיות וברות השגה. עדיף להציב מטרה נמוכה יותר ואז להשלים אותה במהירות ולהתקדם למטרה הבאה, מאשר להציב מטרה גבוהה ולהתייאש באמצע הדרך.
מיני מטרות:
"גם מסע של מאה צעדים מתחיל בצעד אחד."
חשוב להציב גם מטרות וצעדים קטנים בדרך למטרה הגדולה, ככה מרגישים שהמטרה מתממשת לאט לאט (וגם אפשר לחגוג הצלחות ונצחונות קטנים ולהרים לעצמנו את המוטיבציה!)
דרך טובה לממש את הסעיף הזה היא להכין רשימה של "עשרה צעדים שאני יכולה לעשות ב(יום\חודש\שבוע) הקרוב כדי להתקדם עוד למען המטרה שלי.
להציב במקום ויזואלי:
אם תכתבו את המטרות שלכם על דף או בתוך מחברת, ואז תסגרו אותה ולא תסתכלו עליה עד שתרצו להציב את המטרות של 2020, רוב הסיכויים שתשכחו מהן והן יישארו רק חלומות ופנטזיות.
כדי לא לשכוח את המטרות, כדאי לשים אותן במקום ויזואלי, כמו על הקיר ליד המיטה, בתור שומר המסך בטלפון או בארנק. מקום שתחזרו אליו כל יום ותוכלו להיזכר במטרות ובמניעים שלכם.
במיוחד כדי להגשים את הסעיף האחרון, מוזמנות ומוזמנים להוריד את הקובץ הזה, שמכיל מטרות לתלות על הקיר, רפלקציה והצבת מטרות ל2019 להדביק במחברת וגם חלקים בגודל של כרטיסי אשראי שאפשר לגזור ולהכניס לארנק :)
שתהיה שנה מוצלחת ומלאת הגשמות!
עד לפעם הבאה,
מעיין ❤
Comentários